• Platser att växa på

  Upplev natur och få perspektiv

 • Om öns platser

  Text om platserna

  Skärgårdens bästa utsikt

  På öns högsta punkt hittar du Utsikten, ett tolv meter högt torn med 360 graders utsikt över Gälnan, Finnhamn och Husarö där det är lätt att få perspektiv på saker och ting.

  Naturen och vattnet

  Runt om ön finns både naturliga och anlagda platser som kan användas för olika typer av aktiviteter och möten. En uppskattad plats för kvällsaktiviteter är en plats vid stranden där vi tänder lägerelden. Utöver detta finns stora bryggor, två små badstränder, en gräsplan, lummiga skogsbryn och släta klipphällar.

  Bastu, bad och tältkåta

  På berget står den mysiga tältkåtan som rymmer cirka 35 personer och lämpar sig för både samtal och enklare förtäring. Ekskäret har även två bastuar. Vid en av stränderna finns en större, vedeldad bastu där det får plats upp till 20 personer, och vid hamnen finns en hus med en mindre elbastu för åtta personer samt ett relaxrum med plats för fyra personer.

 • Att resa hit

  Ön Ekskäret ligger mitt i Äpplarö naturreservat, ungefär en kilometer norr om Finnhamn i Stockholms mellanskärgård. Med kommunala transportmedel är restiden ca 2 timmar från Stockholm med bil, buss eller skärgårdstrafikens båtar.

 • Planskiss, karta och info rum/lokaler