• Ön Ekskäret

  En plats för unika och utvecklande möten

 • Välkommen till ön Ekskäret

  Med sin rena enkelhet och exklusivitet erbjuder ön Ekskäret en unik och kreativ mötesmiljö som är speciellt anpassad för nyfiket utforskande möten, dialog och reflektion.

  En egen plats i skärgården

  Ön Ekskäret ligger mitt i Äpplarö naturreservat i Stockholms mellanskärgård, ungefär en kilometer norr om Finnhamn och i höjd med Ljusterö. Ön är tillräckligt stor för att du ska hitta en alldeles egen plats för reflektion och samtidigt lagom liten för nära gemenskap och goda samtal.

   

  På Ekskäret finns inga andra besökare än de personer man är där tillsammans med. Det skapar en känsla av samhörighet och ger avskildhet och ro.

 • Aktiviteter året runt

  Ön är Stiftelsen Ekskärets första stora projekt som påbörjades 2008. Ambitionen var att skapa en fysisk plats för livets stora frågor, samtal och reflektion om den egna personliga utvecklingen och om hur en hållbar och positiv samhällsförändring kan åstadkommas.

  På ön finns unika förutsättningar för nyfikna möten och just av den anledningen fungerar den som basen för många av stiftelsens egna möten, exempelvis utforskande learning labs, think tanks eller samskapande möten på olika teman.

   

  Verksamheten på ön pågår året runt. Under hela sommaren fylls ön med ungdomar från organisationen Protus. Under höst, vinter och vår driver stiftelsen bland annat kurser i självledarskap och anläggningen hyrs även ut till företag, organisationer och grupper som vill använda öns unika miljö för ett annorlunda möte.

  Hyr ön och stötta ungdomsverksamhet

  Alla är välkomna att hyra vår ö. Här förlägger stora företag och banker sina ledningsgruppsmöten, och vi välkomnar även mindre företag och grupper för personliga och nära möten.

  Vi har gäster av alla kategorier och åldrar; entreprenörer, elitidrottare, change-makers, politiker, ungdomar med flera. Av de intäkter som uthyrningsverksamheten genererar, går överskottet exempelvis till att delfinansiera ungdomsverksamheten Protus, och göra sommarlägren tillgängliga för alla, oavsett ekonomisk situation. Genom att hyra ut ön Ekskäret får dessa aktiviteter finansiellt stöd och gästerna blir medskapare av stiftelsens vision.

  Läs mer om vår pay it forward"-modell!